fbpx
Кой ще бъде на сцената на КЛЮЧ?
септември 24, 2014
Защо Форум КЛЮЧ е безплатен?
октомври 11, 2014

Благодаим Ви за вКЛЮЧването!

Идеята зад форума се промени и еволюира за последните му седем издания. Първоначално имахме желание да запознаем младите хора с това какво е да се работи в НПО, какво ти дава и взима доброволчеството, какво е да имаш кауза. С течение на времето обаче се оказа, че в България има нужда от истински, живи примери на хора, които реално са добротворци в ежедневието си. Примери, които да са видими и разпознаваеми като „чисти“, „смислени“ и най-вече „мотивиращи“. Затова важното е всъщност УСЕЩАНЕТО зад КЛЮЧ, то зарежа публиката, дава желание за следване на пример.

През 2011г. с подкрепата на Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС, ние, тогава неформална група 42 тренинг, реализирахме първото издание на КЛЮЧ. Смятахме, че ще останем само с него и след това ще се насочим към други идеи. Тогава нямамхе никакво желание да променяме света, в който живеем и да ходим да обясняваме на всеки, който застъпва крайни становища в това отношение, че не е прав, само защото ние мислим, че да си доброволец е едно от смислените неща, които можеш да направиш не само за обществото, а основно за себе си. Почувствахме обаче, че има нужда онези младежи, които го имат „това”, заложено вътре в себе си, но им трябва малко пример, който да ги накара да бъдат по-уверени и да се развиват в тази област, да го получат.

Искахме да покажем добри примери на този Форум, да представим хора, които демонстрират страст и отдаденост, които раждат конкретни резултати. Това и остана като запазена марка на КЛЮЧ, именно резултатът, това, което се е случило и може да бъде добрият пример.

В следващите няколко издания излезнахме от идеята за НПО работа, защото ясно осъзнахме, че да правиш бизнес например, по никакъв начин не те лишава от възможността да имаш кауза. Ето заради това в последните 3 Форума имаме и лектори от сферата на предприемачеството, хора, които също така самостоятелно правят някакви хубави неща, т.е. не са „организирани“, не се припознават задължително като „доброволци“ или „каузьори“. Форум КЛЮЧ се отвори към обществото като такова и заяви място като най-голямото събитие в България, популяризиращо „споделянето на промяната“. Хората, които идват в залите ни са носителите на тази промяна, са онези потенциални малки двигатели на развитие, които искат да грабят с пълни шепи от чутото, а тези, които идват на сцената са вдъхновяващи инструменти, споделящи без никакви задни мисли точно мотивацията.

Целият форум е една доброволческа акция. Екипът ни расте, променя се, но с течение на времето се чувства все по-надъхан да върви напред.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress