Любен Георгиев
декември 4, 2017
Благовеста Пугьова
декември 4, 2017

Ние сме Красимира и Елисавета от Майко Мила! Създадохме сайта през април 2016 година с цел да дадем място на майките в България, където да намират облекчение и подкрепа, и което да им показва, че не са сами в това, през което минават. Защото майчинството за много жени е сериозен и тежък момент, в който се чувстват сами, неразбрани, укорявани, несигурни. Ние решихме да създадем онова място, където никой няма да ги упреква и където чрез авторски, лични истории, в 90% от случаите писани с доста чувство за хумор и самоирония, ще разберат, че проблемите им не са изолирани и много, много други жени са като тях.

Покрай смешните и забавните теми засягаме и сериозните – домашното насилие, следродилната депресия, хроничната умора, зависимостите. Говорим и за това колко е важно жените да са независими, образовани и да работят – това им дава възможност да имат избор в живота си и да взимат решения, особено в кризисни моменти.

Това обаче не ни беше достатъчно и издадохме и книга – Да оцелееш като родител, която радва и забавлява не една и две майки.

И това не ни стигаше, затова стартирахме и социална кауза в подкрепа на майки на деца с увреждания. Това е доста известното Оле Мале и кампанията „Търся втора работа“, в която осигуряваме на майките платформа и места за продажба на нещата, които изработват сами с ръцете си – декорации, бижута, плетива, играчки. През 2018-та година ще разрастнем дейността с ОлеМале – предстои да започнем да организираме обучения за майки и колаборации с дизайнери, така че да предлагаме много висококачествени продукти.

Иначе и двете имаме и странични дейности. Елисавета цял живот е била предприемач и търговец, а в момента работи като копирайтър в рекламна агенция, а Красимира е била години наред редактор и главен редактор в онлайн медии, и в момента също се занимава и с копирайт.