fbpx

Доброволно или доброзорно кръводаряване. КЛЮЧ Unplugged със Стефка Попова-Лазарова от БОДК

Доброволно или доброзорно кръводаряване. КЛЮЧ Unplugged със Стефка Попова-Лазарова от БОДК
юли 20, 2022
Войната по пътищата – нашата роля за овладяването й. КЛЮЧ Unplugged с участието на Владимир Тодоров
август 30, 2022
Това издание на КЛЮЧ Unplugged бе със Стефка Попова-Лазарова от Българска организация за доброволно кръводаряване.

На 26.07.2022 направихме този КЛЮЧ Unplugged в страницата на Форум КЛЮЧ и НПО портал. ℹ Говорим за кръводаряването и проблемите пред него в България, за възможни решения и за това как една гражданска инициатива помага повече за намирането на донори, които доброволно да даряват кръв, отколкото често оскъдните усилия на държавата.
Ще чуете:
✅ Какво точно не е наред в обществото и как можем да го оправим?
✅ Защо са толкова малко кръводарителите?
✅ Какво е важно да знаем , когато изпаднем в ситуация, когато се налага да търсим донори?
✅ Какво мотивира хора като Стефка и колегите й в БОДК да продължават да се борят за каузата?
✅ Защо плащането за намиране на кръводарители е рисково?
✅ Какви са особеностите на процеса по кръводаряване и съхранение на кръв, които е важно да бъдат разяснени на обществото?

🎯 Отговори има много и различни, но ние избрахме да се съсредоточим върху тази тема през погледа на госта ни, който е с дългогодишен опит в една от малкото активни организации в областта на намаляването на вредите от употребата на наркотици. Но не, разговорът няма да бъде теоретичен и „научно звучащ“.
Събитието бе излъчено пряко във Фейсбук страниците на Форум КЛЮЧ, 42training и НПО портал.

Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Забавно е и е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Какво можем заедно", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и НПО портал и с подкрепата на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg
Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
Екипът зад това събитие бе:
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
Монтаж: Александър Куманов
Видеозаснемане и стрийминг: Милена Захариева
Социални мрежи: Владимир Станков и Чавдар Островски
При подготовката на това събитие, екипът ни бе подпомогнат от доброволци към Фондация "Четиридесет и две" по линия на Европейски корпус за солидарност и програма Еразъм+. Изказаните мнения и тези в епизода не ангажират Европейската комисия и по никакъв начин не могат да се считат за позиция на ЕК или Програма Еразъм +.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress