fbpx

Христо Илиев: София е болна, да я излекуваме заедно!

Светлана Михайлова: Действам, следователно преподавам!
май 15, 2017
Атанас Атанасов: Не всички мечти се сбъдват
юни 8, 2017

Христо e един от основателите на гражданската инициатива Спаси София. Завършва Европеистика в СУ и Териториално развитие в Мадрид. Заминава за Испания с идеята повече да не се връща в България. Но осъзнава, че бягайки от страната и града си няма как да изисква подобряване на ситуацията тук. „Ако искам промяна, трябва лично да се опитам да ръчна системата, да хвърля камък в блатото, да дам всичко от себе си и да съм полезен на София„. Връщайки се в България осъзнава, че сам е почти невъзможно да постигне нещо значимо. Едва след като обединява усилия с останалите колеги от Спаси София усеща, че насочва енергията си в правилната посока. Екипната работа, денонощните усилия и непрестанната упоритост вече дават интересни резултати и все по-осезаема намеса в градската среда в София.

Има симптоми, че градът ни е болен. Мога ли аз да го излекувам? Можеш ли ти? Ти? А ти? Можем ли всички заедно да го излекуваме? 

Разбира се! И нека да видим как в няколко лесни стъпки. 

Най-важното според мен е доколко познавате града си. Ще ви дам един личен пример – в София има един уникален паметник, който пази в себе си 107 подаръка от деца от цял свят. Българският подарък тежи точно 1300 кг, в чест на годишнината от основаването на българската държава. Само няколко години след откриването си, този паметник е посещаван от 1 000 000 души годишно. А през 96та година е на ръба да бъде съборен…

Заглавна снимка: Дамян Хаджиииванов

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress