fbpx

Технологии за по-успешно учене и интеграция. КЛЮЧ Unplugged с Иван Господинов от Khan Academy на български

Технологии за по-успешно учене и интеграция. КЛЮЧ Unplugged с Иван Господинов от Khan Academy
март 22, 2022
Как да говорим с радикализирани хора? КЛЮЧ Unplugged със Слави Стоев от Естествен Интелект
април 5, 2022
Това издание на КЛЮЧ Unplugged бе с Иван Господинов от Образование без раници/ Кан Академия на български.
Повече за Khan Academy на български
В последните дни много от нас си задаваме въпроси като:
☑ Как дете на бежанци от Украйна реално може да влезе в българското училище, като не знае езика?
☑ А как се интегрират тези деца по възможно най-естествен начин?
☑ Къде има информация в услуга на учителите, които искат да помогнат?
☑ Също, може би и за това как вашето дете да учи повече, по по-интересен начин и за разлика от модерни напоследък платформи – без да ви карат да му купувате лицензи, специален скъп учебник и други подобни неща?
☑ А защо и как някой би могъл да се включи в създаването на образователни материали, просто защото иска и може, а не защото има ценз или титла?
☑ Как можем всички ние да бъдем от ползва на собствените си деца, на децата-бежанци, на образователната система като такава?
📋 Отговори има много и различни, но ние избрахме да се съсредоточим върху тази тема през погледа на хора-доброволци, които променят облика на българското образование всеки ден.
📯 Това видео е от излъчване на 28 март 2022 г., което реализирахме с участието на Иван Господинов от Кан Академия и Сдружение Образование без раници. Събитието излъчвахме пряко във Фейсбук страниците на Форум КЛЮЧ, 42training и НПО портал.
🔔 В една демокрация от хората зависи много, хората могат да вървят напред само ЗАЕДНО. Затова и ние се опитваме да намерим отговор на въпроса – Какво можем ЗАЕДНО. В този КЛЮЧ Unplugged ще се опитаме да се съсредоточим именно върху тази голяма картина.
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Забавно е и е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Какво можем заедно", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и НПО портал и с подкрепата на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg
Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
Екипът зад това събитие бе:
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
Монтаж: Александър Куманов
Видеозаснемане и стрийминг: Милена Захариева
Социални мрежи: Владимир Станков и Чавдар Островски
При подготовката на това събитие, екипът ни бе подпомогнат от доброволци към Фондация "Четиридесет и две" по линия на Европейски корпус за солидарност и програма Еразъм+. Изказаните мнения и тези в епизода не ангажират Европейската комисия и по никакъв начин не могат да се считат за позиция на ЕК или Програма Еразъм +.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress