fbpx

Майко мила! Промяната идва, когато си помогнеш сам

Биляна Вутова: Очите, през които гледаш
март 22, 2018
Номинации за Форум КЛЮЧ 2019 – затворени
юли 4, 2018
Едно блиц интервю с Елисавета и Красимира от Майко Мила, които ще видите и чуете от сцената на Форум КЛЮЧ 'Щото така! 2018

Форум КЛЮЧ: За какво държите ключа?
Майко Мила: Ние държим ключа за къщата на хаоса, виковете, хилядите задачи, обърканите планове, хилядите срещи, плановете и милионите имейли. Всичко това гарнирано с купища дрехи, деца и пиле с ориз. Лошото е, че Елисавета е страшно заблеяна и постоянно си губи нещата, включително и ключа за каквото и да е и затова съвсем отговорно можем да кажем, че Красимира с нейния спокоен, подреден темперамент държи ключовете за всичко, а Елисавета само ѝ звъни да я пита кое къде е.

Форум КЛЮЧ: Какво бихте казали на своите 10-годишни „аз“?
Майко Мила: Бихме казали да се стягат, защото голямото приключение, наречено живот иде и то със страшна сила. Бихме им казали да не се притесняват, че не могат да избутат математиката с шест или че се спъват или че са си забравили тетрадките. Един ден всичко ще се получи. Освен това, бихме им казали, че на 30 е толкова по-яко отколкото на десет, че им предстои наистина велико пътешествие. И бихме им казали, разбира се, да не пушат, за бога, защото е тъпо. Да ядат повече сладолед, защото после ще са на диета и че тепърва ще безчинстват много.

Форум КЛЮЧ: Ами на своите 70-годишни „аз“?
Майко Мила: Че животът е голямо иху-аху и искаме пак. И пак и пак. Освен това, ще им кажем "Айде, сега вече стига диети, стига ограничения, стига работа. Идете в Италия и да им покажете какво можете. Надяваме се, освен това, нашите 40 -годишни "аз" да са се погрижили финансово за нашите 70-годишни "аз".
форум-ключ-050
Форум КЛЮЧ: Какво се опитвате да промените около себе си?
Майко Мила: Мисленето, че всичко, което правим, е безплатно, лесно и ей така. Писането, ръководенето на дигитални проекти, управлението на кауза, гледането на деца и дори купуването на домати изисква много усилия, работа и себеотдаване. Хората не ценят себе си и като резултат не ценят и труда на другите. Опитваме се да се научим да гледаме на себе си като ценност и започваме да гледаме и на труда на другите като ценност.
Опитваме се да променим отношението към жените. Ние нямаме нужда от снизхождение, нито от предубеждение. Опитваме се да обясним, че в този великолепен, исторически момент жените и мъжете са с равни права и възможности. Че да си способна, можеща, ерго жена с финансови възможности е чудесно. И че е далеч по-трудно, но пък двеста пъти по-яко, сама да си купуваш дрехите, бижутата и омарите.
Форум КЛЮЧ: А има ли нещо, което се надявате да остане непроменено завинаги?
Майко Мила: Приятелите ни. Способността ни да се движим, да измисляме, да се взривяваме от идеи, да работим и да умираме от смях едновременно, да се вълнуваме, да си пишем до 2 часа през нощта, да се възмущаваме, да си поплакваме. Да сме живи.

Форум КЛЮЧ: Довършете изречението „Майко мила, ей сега….“
Майко Мила: "Майко мила, ей сега ще дадем на тия деца нещо да правят, за да седнем да го напишем това интервю, защото в работни дни все не успяваме.
Форум КЛЮЧ: За кой момент в живота си се сещате като асоциация с думата „успех“?
Майко Мила: За толкова кратко време може вече да очертаем доста. Първият ден на пускане на сайта "Майко Мила", когато сайтът падна от претоварване 4 пъти, страницата ни направи за 1 ден 5000 органични лайка и избухнахме като свръхнова. Първата ни реклама. Наградата "Жена на годината" за 2017 в категория интернет. "Спечелването на "Промяната" - проектът на Нова броудкастинг груп и фондация Reach for Change с нашия проект Оле Мале. И най-вече, решението, че Майко Мила! е нашата работа, която вече ни издържа и можем да си позволим да работим само това. Към днешна дата сме ужасно щастливи, че имаме един успешен предприемачески проект, една страхотна кауза, няколко отличия и всичко това само за 2 години.
Форум КЛЮЧ: Кое е нещото, което правите "Щото така?"?
Майко Мила: О, много са нещата. Работим в ресторанти, не в офис. Вече имаме офис, но от 10 дни не сме стъпили в него. Просто обичаме да ядем, да пием, да ръкомахаме, да се смеем и да си даваме сметка, че никога няма да бъдем офисни животни. Взимаме решения всеки божи ден с кого ще работим, защо ще го правим, на каква цена. И никой нищо не може да ни каже. Изобщо, и двете сме малко опърничави и своенравни. Такива се събрахме и идеално се разбираме. Ако сайтът ни не се казваше "Майко Мила", сигурно щеше да се казва "Щото така!!!!" или "Никой няма да ми казва какво да правя!"

Вижте повече за Елисавета и Красимира тук http://forum-klyuch.info/mayko-mila/
форум-ключ-047

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress