fbpx

Светлана Михайлова: Действам, следователно преподавам!

Крис Захариев: Времето
май 15, 2017
Христо Илиев: София е болна, да я излекуваме заедно!
май 22, 2017

Светлана Михайлова преподава история и гражданско образование, обучава учители как да използват технологии в работата си и защитава активно правата на човека и равенството между половете.

През последните седем години Светлана работи като учителка в системата на формалното образование, а отскоро е и експерт в звено „Облачни услуги и обучения за учители“ в неправителствена организация. Вярва, че училището е място, където учениците са индивидуалности, достойнството им е защитено, а ученето е взаимен процес. Отказала се е от стереотипния учителски авторитет и разбира ролята си в класната стая като на експерт, който задава въпроси и провокира мисленето на учениците без назидателни мерки.

Светлана има международен опит като преподавател и обучител в Италия, Германия и Сърбия. Участвала е в проекти в сферите на образованието, младежката активност, социалните и половите неравенства и с гордост води феминистка разходка за ентусиасти в центъра на София. Завършила е история в Софийския университет, има допълнителна квалификация от обучение за преподаватели в Колумбийския университет, Ню Йорк, а в момента следва eвропейска магистърска програма история на жените и половете.

Действам, следователно преподавам! Това е мотото на една презентация, в която Светлана показва, че учители и ученици заедно могат да надскочат чистото учебно съдържание, като изградят среда на взаимно разбиране и търсене.

Заглавна снимка: Дамян Хаджиииванов

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress