fbpx

Къде са фактите в инфодемията? КЛЮЧ Unplugged с Никола Тулечки от FactCheck.bg

Как променяш света за над 500 компании? КЛЮЧ Unplugged с Добромир Иванов от BESCO
февруари 28, 2022
Къде са фактите в инфодемията? КЛЮЧ Unplugged с участието на Никола Тулечки от factcheck.bg
март 15, 2022

На 09 март от 19.00 ч. ще направим поредният КЛЮЧ Unplugged с участието на Никола Тулечки от Factcheck.bg и Сдружение Данни за добро. Събитието ще е с излъчване пряко в страницата на Форум КЛЮЧ, страницата @42training и страницата на НПО портал..

Кога?

На 09 март от 19.00 ч.

Къде?


Пряко в страницата на Форум КЛЮЧ

Пряко в страницата на 42training

Пряко в страницата на НПО портал

Повече за Сдружение Данни за добро можете да видите тук: https://data-for-good.bg/

Повече за ФактЧек.бг можете да видите тук: https://factcheck.bg/

ℹ Екипът ни не може да остане настрана от случващото се, но тъй като в последните дни инфопотокът изобилства от информация за доброволчески акции и дарителски кампании, които напълно подкрепяме, решихме да обърнем внимание именно на хората, които се опитват да отсеят истината от лъжите и пропагандата.
📋 Ето част от темите:
☑ Как да използваме ресурсите на FactCheck.bg
☑ Как да отсяваме истината от лъжата и да запазим трезвия си поглед към нещата;
☑ Как се развива една фалшива новина - къде започва, какво се случва и как достига до нас;
☑ Как работи пропагандата и какво е хибридна война
☑ Как да проверяваме лесно източниците си - има ли инструменти за това
☑ Какви и колко човека се борят с инфодемията в Сдружение Данни за добро и Factcheck.bg
☑ Как можем да се включим.

🔔 В една демокрация решенията се взимат от хората на избори, взимат се от хора, които се притесняват за мусаката, за еврото, за киселото мляко и зелената сделка, за много неща, докато голямата картина остава встрани. В този КЛЮЧ Unplugged ще се опитаме да се съсредоточим именно върху тази голяма картина.

‼ Внимание! Голямо ВНИМАНИЕ!!! За активни участници със задаване на въпроси и коментари по време на лайва - ще има награди. Сред тях отново ще има от така страхотните книжки "Котаракът Бойда и Доброто Хрумване".

Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Събитието ще е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Каузи с глас и лице", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и с подкрепата на Фонд Активни граждани www.activecitizensfund.bg


Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress