fbpx
Interview with Nicola Schoenenberger/ Интервю с Никола Шьоненбергер
октомври 5, 2017
Благовеста Пугьова
януари 4, 2018
kluch-fb-lektori-kukupipi
Янита Кирова е човек с всестранни интереси и в това открива вкуса на живота. Тя завършва бакалавърска степен по Туризъм през 2008г. и магистратура по Културен туризъм  през 2011г., в СУ “Св. Климент Охридски”. Същата година е приета в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, където през 2016г. завършва специалност Театър на движението-Пантомима в класа на доц. Александра Хонг.

Ива Лапатова започва своите сценични изяви, когато е само на 4 години. През 2016г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ специалност Театър на движенето – Пантомима, също в класа на Александра Хонг, а през 2017г. защитава магистърска степен в ЮЗУ „Неофит Рилски“, гр. Благоевград, специалност Хореографка Режисура. В момента следва докторантура специалност Хореография.

Водени от любовта си към театъра, Янита и Ива се срещат именно в НАТФИЗ, където още от първи курс стават неразделни. За тях театърът е магия, лекарство, възпитание за вкус към естетиката, начин на живот.

През месец октомври 2014г. Янита и Ива създават Детска и младежка школа за пластически театър „Училище за щастие“ към „Читалище Алеко Константинов-1897“, гр. София. А през 2015г. заедно с други техни съмишленици, колеги и приятели, сред които актьори, режисьор, драматург, психолог създават Организация с нестопанска цел в обществена полза Сдружение „Метаморофози“.

През месец април 2016г. благодарение на проф. д-р Станкев (директор на болницата) и доц. Кънева (началник Клиника по детски болести и детска кардиология) започват работа като медицински клоуни в детските отделения на МБАЛ Национална кардиологична болница, където работят и до момента. Там Ива и Янита създават „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“. Тя представлява посещение на медицински клоуни в детските отделения, които чрез средствата на театъра и смехотерапията създават една по-благоприятна среда и помагат за по-бързото оздравяване на малките пациенти.

През 2017г. те получават номинация в четвъртото издание на проекта „40 до 40“ на Дарик Радио и още една от списание Грация за „Жена на годината“.

Ноември месец същата година излиза премиерата на техния театрален невербален спектакъл „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“, разказващ на малки и големи, че не е толкова страшно, ако се наложи да попаднем в болница и че лекарите не са врагове, а са там, за да ни помогнат. Спектакълът влиза в редовната програма на сезон 2017/2018г. на Театър „Сълза и смях“.

Янита и Ива вярват, че “Успехът не е ключът към щастието, а щастието е ключът към успеха. Ако обичаш това, което правиш, ще бъдеш успешен.” А. Ш.

Янита и Ива ще бъдат Куку и Пипи на сцената на Форум КЛЮЧ 'Щото така 2018. Темата им ще бъде "Вълшебният ключ на един медицински клоун". Елате и ще разберете повече за тях и за останалите участници в събитието. Билети и регистрации - www.forum-klyuch.info/upcoming

Билети:

За всички посетители със спонсорски билети и безплатни регистрации имаме по нещо насреща!

За тези от Вас, които са решили да ни подкрепят със спонсорски билет от 20.00 лв. - Запазено място и подарък от нашите спонсори и нас! Ама не какъв да е, а готин подарък!
За онези, които са си взели спонсорски билет от 10.00 лв. ще има запазено място и подарък от Форум КЛЮЧ!
За посетителите с Безплатна регистрация - осигурили сме достъп и за тях до залата от 12.00 ч. на 31/03/2018 и ще могат да заемат своите места по избор и без проблем (2/3 от местата в залата).
За всички останали без билети или регистрации - входът за Форум КЛЮЧ ще бъде отворен от 12.50 ч.

Вземи спонсорски билет от 20.00 лв и подкрепи Форум КЛЮЧ

logoTP

Вземи спонсорски билет от 10.00 лв и подкрепи Форум КЛЮЧ

logoTP

Вземи безплатна регистрация и си осигури спокойно влизане в залата на Форум КЛЮЧ

Повече информация за всичко, което правим - на страницата ни във Facebook https://www.facebook.com/ForumKLYUCH/

Всичко за Форум КЛЮЧ 'Щото така! 2018 Вижте ТУК:

banner-fb-851x315

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress