fbpx

Докато се готвим за КЛЮЧ Unplugged с Катя Ковачева

Докато се готвим за КЛЮЧ Unplugged с Ирина Недева
ноември 20, 2020
Online: КЛЮЧ Unplugged представя Катерина Ковачева
ноември 30, 2020

dav


Докато се готвим за КЛЮЧ Unplugged (за тази сряда 02.12.2020 online в страницата на Форум КЛЮЧ https://www.facebook.com/ForumKLYUCH се вдъхновяваме с няколко загряващи въпроса, които зададохме на Катя. Вижте нейните отговори по-долу :)

1. В настоящия момент...

В настоящия момент се намирам в особено интензивен и вдъхновяващ етап от кариерното си развитие. Съчетавам директната работа за деца и семейства, които имат нужда от психологическа подкрепа, с управлението на екип от специалисти във Фондация „За Нашите Деца“. Подкрепям и процеса по въвеждане на няколко значими промени в работата на организацията, част от които изклчюително нови практики за България в полето на работа с най-малките деца от 0г. До 7г. Моментът за мен е изключително предизвикателен и понякога си мисля имаше ли по-подходящ момент за случване на такива значими промени. Годината точно 2020 ли трябваше да бъде? И всеки път стигам до заключението, че за промените и нововъведенията няма подходящо време, защото ние, хората зад каузите, създаваме времето за тях и изграждаме средата.

2. Идеята, която ...

Идеята, която първо прегърнах, беше още в ученическите ми години като доброволец – всяка седмица посещавах по два пъти дом за деца, лишени от родителски грижи. Тогава, в много малък мащаб, променях живота на децата на ежедневно ниво. По-късно последва идея, която реализирах с бюджет 0 лева – в Кризисен център за деца, разделени от родителите си. От тогава до днес съм подкрепила десетки каузи и всички са свързани с деца, които са били изоставени. Ето защо днес профсионалният ми път преминава под знака на осиновителната тема. Инвестирам всичко научено в това в България, от една страна, да се намали броят на изоставените деца, а, от друга страна, да се увеличи броят на осиновените. Лично ангажирана съм и с това неуморно да работя за промяна на нагласите на хората в България, свързани с осиновяването.

3. Вдъхновявам се от ...

Вдъхновявам се от постигнатите успехи на децата, с които работя. Аз не съм архитект и след мен няма да останат красиви сгради за вечността. Но истински се радвам да знам, че благодарение на моята навременна и професионална подкрепа има повече деца, които са преодолели трудностите си, по-автономни и уверени са. И силно вярвам, че инвестицията в ранното детство се мултициплицира във времето. Само си представете какво ще се случи ако до всяко щастливо дете застане поне още едно...

Това събитие е част от проект "Каузи с глас и лице", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани www.activecitizensfund.bg

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress