fbpx

Защо Форум КЛЮЧ е безплатен?

КЛЮЧ от 2011 до сега
октомври 6, 2014
Достъп до залата на 18.10.2014
октомври 15, 2014

Предполагаме, че все някой от аудиторията ни се е замислял за този въпрос. Скоро дори хора, които са извън екипа, ни питаха отново – „защо не сложите такса от поне 5 лв. за вход?„.

Какво можем да отговорим и да направим, често сме обсъждали в екипа на КЛЮЧ.

DSC_0182

Има надежда! Илия Темелков

Може би един от верните отговори е, че Форумът е повече от едни пари. Мотивацията и добрият пример са си безценни. И това си е факт, както и да го погледнем. Форумът се прави от лектори и публика, а ние просто посредничим в този процес. Да, странно е да имаш идея, твоя идея, да я реализираш вече осем поредни пъти, а накрая ясно да разбереш, че тя не ти принадлежи, че тя е на онези, за които я правиш. Странно е, но е много приятно!

Екипът ни е уникален. Състои се от хора, които като кажат КЛЮЧ и очите им грейват. Същото обаче видяхме и по лицата на публиката ни, когато хората излязоха от залата на Модерен театър предния път – на 15 март 2014 г. Стараем се да направим всичко, за да може да видим това отново и отново. То е истинският наркотик, който ни изстрелва в орбита. Опасен наркотик, защото работата е много, усилията са много, а отговорността към онези от вас, които се регистрират за участие още преди да сме публикували лекторите дори, е сериозна.

КЛЮЧ-Варна, Innowave

КЛЮЧ-Варна, Innowave

За да се случи всеки форум, поддържаме уеб канали за комуникация, правим срещи с огромен брой хора, изработваме и пренасяме материали, търсим качествено видео, камера, оператор, live stream, правим срещи с партньори, медии и доброволци. Отделно са разходите за зала, осветление, озвучение, печатни материали, вода, кафе, награди, времето на екипа, горивото на собствените ни автомобили, понякога работа до посред нощ…

Често се сблъскваме с откази на спонсори. Дали не успяваме да представим събитието по най-добрия начин, или просто не попадаме в таргета, няма значение. Важното е, че и ние сме отказвали пари, които са ни предлагани, защото имаме принципи. Не всеки може да обвърже името на компанията си с добротворчеството, а ние не сме инструмент за купуване на съвест – всички ние, включително и публиката ни, която не би уважила и не би приела това. Не продаваме местата на сцената, не можем да допуснем да се превърнем в пазар.

По същата причина КЛЮЧ не се финансира и по проекти, защото важното е какво представяме на сцената, а не индикаторите, измеримите показатели, политиката на донора и т.н. И най-важното е, че вярваме безрезервно в това. Именно затова сме убедени, че трябва да продължим, защото вече има общност около КЛЮЧ, от която и вие сте част.

Страхотните хора на сцената на Форум КЛЮЧ никога не са искали заплащане и са се включвали с огромно желание и хъс да споделят промяната и да я предадат нататък. На нас. Ето защо им дължим пълната зала. Дължим им цялото си време и енергия. Дължим ги и на себе си.

Благодаим ви за вКЛЮЧването!

Благодаим ви за вКЛЮЧването!

За да бъде всичко това възможно, имаме нужда от Вашата помощ. Защото Вие сте нашият истински екип и основна мотивация. Захващайки се с Форум КЛЮЧ, ние сме си обещали, че ще правим всичко по силите си това да е магично събитие, за да може общността на КЛЮЧ да расте и да носи повече промяна. Ако смятате, че сме на прав път, ако чувствате, че това е Вашето събитие и искате да притежавате част от КЛЮЧа към ПРОМЯНАТА, можете да ни подкрепите в набирането на средства за случване на форума. Можете да използвате създадената форма в ePay, да изпратите сума по сметка или да потърсите възможностите за дарение по време на самия форум.  Решението дали, колко и как оставяме на Вас. За нас най-важно е да продължим да надграждаме всичко, което сме постигнали заедно до сега, защото КЛЮЧ не е просто събитие…

Различното е, че КЛЮЧ ще е все така безплатен за всички, но Вие можете, освен само да присъствате, и да участвате в реализацията му! А средствата ще използваме, за да направим КЛЮЧ още по-добър.

Read more

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress