fbpx

Защита на правата на хората с аутизъм в България. КЛЮЧ Unplugged с Кристина Николаева

Къде ще му излезе краят на ЗАВИСИМОСТИТЕ? КЛЮЧ Unplugged с Юлия Георгиева от Розовата къща
май 31, 2022
Защита на правата на хората с аутизъм в България. КЛЮЧ Unplugged с Кристина Николаева
юни 23, 2022

На 21 юни от 19.00 ч. ще направим поредният КЛЮЧ Unplugged с участието на Кристина Николаева от Защита на правата на хората с аутизъм в България. Събитието ще е с излъчване пряко в страницата на Форум КЛЮЧ, страницата @42training и страницата на НПО портал..

Кога?

На 21 юни от 19.00 ч.

Къде?


Пряко в страницата на Форум КЛЮЧ

Пряко в страницата на 42training

Пряко в страницата на НПО портал

Повече за организацията Защита на правата на хората с аутизъм в България можете да видите тук: Autism.Advocate.Bulgaria.

ℹ В тази политическа криза, да говорим за защита на права, пък било то и на деца с аутизъм, може на някого да му звучи не точно в крак с момента. Но когато мислим и избирам какво да се случва в обществото ни, понякога е добре да чуем и истории от първа ръка. Кристина Николаева е майка на дете с аутизъм и представлява организацията "Защита на правата на хората с аутизъм в България", била е активна в "Системата ни убива", бори се за закона за личната помощ и е в най-чист вид АКТИВИСТ с кауза.
Ето защо ще направим този КЛЮЧ Unplugged с идеята да ви бъдем поне малко от полза, когато скоро отново се заговори за социалните теми, които често "предъвкваме" и лесно оставяме встрани.

Ще търсим отговори на въпроси като:
✅ Какво точно не е наред в обществото и как можем да го оправим?
✅ Има ли работещи модели, които подпомагат хората с аутизъм и по-специално децата в други страни?
✅ Какво е важно да знаем за аутизма по принцип?
✅ Какво мотивира хора като Кристина да продължават да се борят за каузата?
✅ Как и къде може да търсим подкрепа, ако лично имаме нужда от такава?

‼ Ще отговорим и на максимално много от вашите въпроси в чата ‼

🔔 В една демокрация от хората зависи много, хората могат да вървят напред само ЗАЕДНО. Затова и ние се опитваме да намерим отговор на въпроса – Какво можем ЗАЕДНО. В този КЛЮЧ Unplugged ще се опитаме да се съсредоточим именно върху тази голяма картина.
‼ Внимание! Голямо ВНИМАНИЕ!!! За активни участници със задаване на въпроси и коментари по време на лайва - ще има награди. Сред тях отново ще има от така страхотните книжки "Котаракът Бойда и Доброто Хрумване".

Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Събитието ще е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Каузи с глас и лице", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и с подкрепата на Фонд Активни граждани www.activecitizensfund.bg


Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress