fbpx

Защита на правата на хората с аутизъм в България. КЛЮЧ Unplugged с Кристина Николаева

Защита на правата на хората с аутизъм в България. КЛЮЧ Unplugged с Кристина Николаева
юни 16, 2022
Доброволно или доброзорно кръводаряване. КЛЮЧ Unplugged със Стефка Попова-Лазарова от БОДК
юли 20, 2022
Това издание на КЛЮЧ Unplugged бе с Кристина Николаева, майка на дете с аутизъм.

На 21.06.2022 от направихме този КЛЮЧ Unplugged по темата за правата на хората с аутизъм в България. Гост ни е Кристина Николаева, която е майка на дете с аутизъм и представлява организацията "Защита на правата на хората с аутизъм в България", била е активна в "Системата ни убива", бори се за закона за личната помощ и е в най-чист вид АКТИВИСТ с кауза.
Ето защо направихме този КЛЮЧ Unplugged с идеята да ви бъдем поне малко от полза, когато скоро отново се заговори за социалните теми, които често "предъвкваме" и лесно оставяме встрани.

Търсим отговори на въпроси като:
✅ Какво точно не е наред в обществото и как можем да го оправим?
✅ Има ли работещи модели, които подпомагат хората с аутизъм и по-специално децата в други страни?
✅ Какво е важно да знаем за аутизма по принцип?
✅ Какво мотивира хора като Кристина да продължават да се борят за каузата?
✅ Как и къде може да търсим подкрепа, ако лично имаме нужда от такава?
🎯 Отговори има много и различни, но ние избрахме да се съсредоточим върху тази тема през погледа на госта ни, който е с дългогодишен опит в една от малкото активни организации в областта на намаляването на вредите от употребата на наркотици. Но не, разговорът няма да бъде теоретичен и „научно звучащ“.
Събитието бе излъчено пряко във Фейсбук страниците на Форум КЛЮЧ, 42training и НПО портал.

Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Забавно е и е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Какво можем заедно", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и НПО портал и с подкрепата на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg
Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
Екипът зад това събитие бе:
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
Монтаж: Александър Куманов
Видеозаснемане и стрийминг: Милена Захариева
Социални мрежи: Владимир Станков и Чавдар Островски
При подготовката на това събитие, екипът ни бе подпомогнат от доброволци към Фондация "Четиридесет и две" по линия на Европейски корпус за солидарност и програма Еразъм+. Изказаните мнения и тези в епизода не ангажират Европейската комисия и по никакъв начин не могат да се считат за позиция на ЕК или Програма Еразъм +.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress