fbpx
Кристалин Чавдаров – Аз мога тук и сега
март 6, 2016
С едно билетче за КЛЮЧ, получавате…
март 8, 2016

В серия от публикации ви представяме блиц-интервюта с КЛЮЧарите в юбилейното 10-то издание на Форум КЛЮЧ #НАПУК. Днес разговаряме с Д-р Радосвета Стаменкова от Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве.

Аз държа ключа за…

За следващия ден, а после ще държа за по-следващия.

Какво се опитваш да промениш около себе си?

С малки стъпки… всичко. Опитвам се да променя най-вече отношението на хората към самите тях и възможностите им. Искам хората – всеки един, да повярва, че той е този, който може да промени нещата.

А какво се надяваш да остане непроменено завинаги?

Хората, които обичам и на които държа, да бъдат здрави. В мен не искам да се променя чувството за себеирония и идеята, че на всичко може да бъде погледнато с усмивка. Искам да не се променя това, че подхождам позитивно към нещата и си мисля, че доброто е по-силно.

Кой е най-значимият урок, който си получила?

Имам усещането, че най-големият урок предстои. Надявам се, че не е мъчително изживяване като в час по физика, а по-скоро нещо приятно. И си мисля, че ние се учим най-много от малките уроци, които получаваме всеки ден от различни малки ментори и учители, които ни заобикалят. Като си помисля за голям урок, си мисля за нещо разтърсващо, нещо много сериозно и много драматично. Предпочитам малките уроци. Тези всекидневните.

Най-голямото предизвикателство в работата ти?

Да отстоявам това да бъда себе си.

Кое те вдъхновява да продължаваш?

Хора, много хора, различни.

С кого би се сменила за един ден?

С Марк Зукърбърг, може би. Ей така от нема нищо, туй харвардско лайненце помени света – така на шега, докато се кефи на това, което прави. И заради това, което е решил да направи с огромната част от огромните си пари. Искам да му вляза в главата.

Напук на…

Напук на безразличието. На надмеността, на самодоволството, на рутината. Но предпочитам думата навъпреки от думата напук.

А действаш ли напук, въпреки себе си?

Да. Ако действаш напук, просто заради напука, резултатът обикновено е нъцки-пръцки като при малките деца. Иначе резултатът е с променлив успех.

Обичаш ли пуканки?

Да!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress