fbpx

Свръхчовекът Георги Ненов

Боян Бакърджиев от SPARK
февруари 4, 2019
Тук-Там и Христо Бояджиев
февруари 4, 2019

Георги Ненов

Георги е роден в София в годината и месеца, когато целият свят научава думата „Припят“. Откакто се помни, обича да чете книги и да заговаря непознати хора – я в автобуса, я във фитнес залата. Баба му иска да го прави волейболист, спортен журналист и дипломат. Той обаче не слуша авторитети и си прави каквото иска – рита топка, после учи икономика и дори емигрира, макар и за кратко.

Тъй като и двамата му родители са учени, Георги е насочван да прекарва повече време с учебниците и задачите като дори се опитва да кандидатства в Софийската Математическа Гимназия след 4 клас, но се проваля. Отива в друго училище, но пък при следващия важен изпит е научил урока си, та го приемат в Немската Гимназия в София. Като тийнейджър вече не му се учи (толкова много) и се фокусира върху социализацията и опознаването на ключовите умения за възрастта: цъкане на белот, жулене на бира и задобряване в Counter-Strike, Brood War и Warcraft 3. В последствие завършва „само“ с 5.67, но пък натрупаните умения го правят ценѐн състудент в УНСС.

Корпоративната му кариера започва още докато е студент, а в последствие започва работа в авиационната логистика. Докато работи, намира време да тренира и случайно открива една магия за промяна на мисленето – магията на подкаста. След стотици часове в слушане и една озаряваща идея, решава да започне свой такъв и създава „Свръхчовекът с Георги Ненов“. Обича да казва, че идеята на проекта му е да помага на хората да живеят по-добре, показвайки им успешни и вдъхновяващи примери. Учи се по трудния начин. Ех, ако само беше послушал баба си…

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress