fbpx

Виктория Терзийска от Мастило и Маргаритка

Мая Донева и липсващото свободно време
февруари 4, 2019

Виктория Терзийска

Виктория е родена в китното градче Исперих, в семейство на юристи. Още от малка тя обикаля лудогорските поляни и играе футбол с момчетата. Отгледана е от баба си и дядо си, които силно подкрепят нейната обич към музиката. Още на двегодишна възраст Виктория става горда собственичка на акордеон, а на пет години дядо й подарява истинско пиано, на което Вики свири и до днес!

Родителите й работят в Разград, затова и тя се мести там със семейството си и завършва ГПЧЕ “Екзарх Йосиф“. Объркана от младежки въжделения и пориви не знае какво да кандидатсва. Интуицията й я насочва към ФЖМК в Софийския университет Св. Климент Охридски, а после завършва и право в същия университет. Музиката обаче, винаги взема превес пред двете й висши образования и тя създава група Мастило, с която твори, музицира, пее и се радва живота.

Последният проект на Виктория се казва „Маргаритка“. Той отново е свързан с музиката, която според Вики е незаменим приятел на децата. В Маргаритка тя създава авторско аудио и видео съдържание за деца на български език, което е помощник на родителите и любимо на децата.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress