fbpx

Калина Иванова за стигмата към хората с психична болест

Хари Ешкенази и Фортисимо в клас
април 18, 2015
проф. Снежина Танковска – Театърът, от който сме част
април 18, 2015

Калина Иванова е завършила бакалавърска степен по психология в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград. Дипломант в програма „Логопедия“ и програма „Клинична социална работа“ на НБУ. Притежава следдипломна квалификация от Фондация “Асоциациа Анимус“ и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ на тема „Основи на психоаналитична техника с деца и възрастни“.
Професионалният й път е свързан с Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“, за която работи от 2009 г. Към момента е управител на Комплекс за психичноздравни услуги в общността. През годините е участвала в много и различни проекти, насочени към подобряване качеството на живот на хората с психични увреждания.

Имаме обаче, преди всичко, в нашата служба хора! Хора, на които малко им е омръзнало етикетирани като луди и които идват при нас, защото знаят, че ако се обучиш да контролираш симптомите на болестта си, на практика ще успееш да контролираш целия си живот. И ние това правим. Освен че ги подкрепяме с каквото и както можем.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress