fbpx

проф. Снежина Танковска – Театърът, от който сме част

Калина Иванова за стигмата към хората с психична болест
април 18, 2015
Ашод Дерандонян на Форум КЛЮЧ
април 18, 2015

Професор Снежина Танковска е режисьор, Декан на Факултет Сценични изкуства, НАТФИЗ
Ръководител е на класове по Актьорство за драматичен театър и Режисура за драматичен театър, Ръководител на Магистърска програма по Мениджмънт в сценичните изкуства.
Активно участва в дейности и ръководни органи на международни организации: Европейската лига на висшите училища по изкуствата ЕЛИА (ELIA), GATS (Global Alliance of Theatre Schools), UNESCO/ITI Chair Theatre and Culture of Civilizations.

Инициатор и ръководител на международни и национални проекти и съвместни дейности в областта на културата, висшето образование, артистичните изследвания.
Режисьор на спектакли в театри в София, Сливен, Перник.

Театърът, от който сме част. Ето за това искам да говоря, но в малко по-широк план. И като казвам това искам да спомена, че ролите, които играем, ако гледам на актьорството като актьорлък, като някакво преправяне, като някакво лековато, така, влизане-излизане в различни обстоятелства, не толкова в персонажи, а в различни обстоятелства, може да се каже, че актьорът лъже на сцената. А Брехт е казал съвсем категорично, че ние не трябва създаваме илюзия за хората, че това тук, на сцената, е истинският живот. Истинският живот е навън и той е захранил това, което е на сцената. И ние го правим не стопроцентово, правим го поне 110% автентично и с конкретното желание, чрез това, което правим, да се намесим в живота, който живеем навън и който живеят хората около нас…

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress