fbpx

Форум КЛЮЧ #14 се отменя

Открихме ли топлата вода в училище? – Online: КЛЮЧ Unplugged
февруари 9, 2021
Докато се готвим за КЛЮЧ Unplugged с Радослава Митрова
април 7, 2021

Скъпи приятели,

На 17.03.2021 г. Форум КЛЮЧ стана на 9 години. Или поне минаха 9 години от първото му издание в Аула Максима на УНСС, тогава със съдействието на Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС.
Оттогава реализирахме 13 събития, някои в София, други във Варна, някои в университети, други в театри... През залите ни минаха над 4400 човека, над 120 лектора говориха за своя принос България да е едно по-смислено място.
Знаете, че миналата година бе трудна. Пандемията ни спря, затвори всичко, промени начина, по който се случва ежедневието ни. Наложи се да измесваме датата на провеждане два пъти и накрая да не успеем да реализираме събитие. Надявахме се това да стане през 2021 г....
Но уви... Без средства събитие, което да се бори да държи челно място сред онези, които ни дават доза смисъл, няма как да стане. В настоящите условия намирането на спонсори е почти загубена кауза. В същите тези условия натъпкването на хора в зала ни се струва и страшно безотговорно към самата публика.
Затова през 2021 г. Форум КЛЮЧ няма да се проведе. Засега запазваме малък процент надежда за по-нататък, но това е най-вече, защото и на нас от екипа ни липсва онова усещане, че в залите ни се събират хора, които търсят начин да бъдат едно цяло, да променят средата и да създават стойност.
В последните години се сблъскахме със страшно много стереотипно мислене - наричаха ни менте на TEDx, без дори да са се оптали да видят какво се случва в залата ни; Бъзикаха се с нас, че сме вариант на събитие на Тонкин и Кобилкина, просто защото се опитваме да създаваме условия за мотивация на едни хора, да правят готини неща, но така и не се вгледаха в КЛЮЧ и не схванаха, че ние създаваме условия за обмен на идеи и личен пример, а не продаваме добре опаковани думи. В същото време хората излизаха от залите ни с наистина грейнали лица. Чувахме: "Това беше най-доброто събитие за сезона", "Тук се чувствам толкова далеч от заобикалящата ни простотия", "Ще дойдем пак..." и тези думи ни караха да организираме събитие след събитие. Публиката ни оцени това, че:
- КЛЮЧ не продаде нито един път място на сцената си срещу спонсорство, пари, дреболии с червени панделки...;
- КЛЮЧ бе единственото събитие, което в последните 5 години активно работеше с лекторите си, за да постигне качество на презентациите;
- КЛЮЧ не обслужваше политически или донорски интереси, не го правехме по проекти, не се съобразявахме с чужди изисквания и ценности;
- КЛЮЧ беше просто себе си.
Условията, за които писахме по-горе, са оправданието, но реалната причина е, че се натрупа умора, която вече трудно се преодолява и #ЗаДаНиИма ще потърсим начини да преформатираме събитието, да го олекотим откъм организация и през 2022 г. да намерим нов път, по който да вървим.
В последната седмица получихме поредния отказ за финансиране и с него дойде съвсем естественото решение да не реализираме събитие сега, когато и без друго да натъпчем едни хора в зала е напълно неоправдан риск.
COVID 19 ни спря, но за разлика от единичните реални случаи - това стана, без да губим вкус към смислените неща. Ще видим какво ще стане през 2022 г. Благодарим на всички, които бяха част от това събитие! От всичките му издания!
Ще се постараем да възстановим парите на всеки, закупил си билет за миналогодишното и несъстояло се събитие. Можете да ни пишете за това на info@42training.org
Бъдете здрави

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress