fbpx

Докато се готвим за КЛЮЧ Unplugged с Радослава Митрова

Форум КЛЮЧ #14 се отменя
март 17, 2021
Важна ли ни е детската дезопасност в колата? – Online: КЛЮЧ Unplugged на 14.04.2021
април 7, 2021

Този КЛЮЧ UNPLUGGED ще бъде на 14.04.2021 от 19 ч.

Online в страницата на Форум КЛЮЧ във Фейсбук

Докато се готвим за КЛЮЧ Unplugged (сряда, 14.04.2021, online в страницата на Форум КЛЮЧ https://www.facebook.com/ForumKLYUCH), се вдъхновяваме с няколко загряващи въпроса, които зададохме на Радослава. Вижте нейните отговори по-долу :)

1. В настоящия момент...

В настоящия момент недопустимо много деца се возят необезопасявани в колите на родителите си. Парадоксално е, че родителите имаме силни инстинкти и рефлекси да защитаваме децата си, но в същото време изключително често подлагаме здравето и живота им на непосредствен риск, качвайки ги в колата извън детско столче или без закопчани колани.
Закопчаваме собствения си колан, но оставяме децата да се разхождат на задната седалка. Или пък плащаме скъпо за застраховки на колите си, но избирайки столче за детето, търсим нещо бюджетно. Това донякъде може да бъде обяснено с факта, че възприемаме шофирането като рутина и поради тази причина не допускаме, че във всеки един момент може да станем участници в катастрофа.
Истината обаче е, че участието в движението по пътищата е едно от най-опасните неща, които правим всеки ден! А отговорност на нас - родителите, е да осигурим безопасна и защитена среда за децата си.
Хубавото е, че не се налага да откриваме топлата вода. Съществува ефективен и лесен начин да защитим децата си в катастрофа - като ги слагаме в подходящи за възрастта им столчета и закопчаваме коланите им при всяко пътуване.
<3

2. Идеята, която ...

Идеята, която.... се стремим да осъществим, е да работим активно с всички специалисти, които са свързани по един или друг начин с децата и тяхната безопасност на пътя и особено в колата – медицински лица, полицаи, педагози и др. Поговорката „За да отгледаш едно дете, е нужно цяло село“ важи с пълна сила за нашата кауза. Затова, стремежът ни към нулева детска смъртност на пътя в България налага участието на институциите, бизнеса, родителите, здравните специалисти, медиите и всеки член на обществото ни.

3. Вдъхновявам се от ...

Вдъхновявам се от от свободните хора - тези, които не се страхуват да сгрешат, които смело изразяват мнението си, които не се стремят да бъдат харесвани на всяка цена и които оставят по-добър света след себе си.

Това събитие е част от проект "Каузи с глас и лице", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани www.activecitizensfund.bg

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress