fbpx

Time Heroes отКЛЮЧва промяната

Заслушай се!
март 20, 2015
Форум КЛЮЧ ще бъде адаптиран за хора с увреден слух
март 25, 2015

Текст: Надя Димитрова

Павел

Павел Кунчев

Срещам се с Павел Кунчев с ясна и конкретна задача – интервю за КЛЮЧ. Срещата ни е кратка, но информативна и много жива. Споделя предпочитанията си към кратките и просто написани текстове. В последствие разбирам, че и концепцията му за правене на добро е също толкова кратка, ясна и напълно достатъчна –TimeHeroes.

TimеHeroes.org e платформа за доброволчество, която дава „време“ както в количествено, така и в качествено измерение. Тя дава възможност и избор на организации, неформални групи от студенти и граждани да намерят своята кауза, на която да посветят част от времето и способностите си.

Павел се присъединява към екипа на ТimeHeroes през 2011 година по покана на колегите, с които продължават да движат проекта и до днес. Споделя, че в началото е имал нулева представа от доброволчество, прозвучава му интересно и решава да се включи.

На старта всички от екипа са ентусиасти с опит в корпоративната среда. Като такива след седем години стават пример за успешна платформа в услуга предимно на неправителствения сектор чрез стратегия и ясна цел, която е лишена от тежкия бюрократичен жаргон и тромавост. Към днешна дата тя спомага за случването на над 600 инициативи с доброволци от над 70 населени места в цялата страна. Иска им се и за вбъдеще да провокират създаването на нови локални платформи, които работят на различен език за местните общности!TimeHeroes

Постепенно много организации и граждани разбират за платформата и сами започват да я използват за намирането на разнообразни каузи. Сега те са една „планета“ от хора с добра воля, които сами се опитват да подобрят средата и хората, с които живеят.

Павел приема TimeHeroes не просто като начин за правене на добро, а като форма на общество, където всеки може да откриеи даде своя личен принос за другите.

Какво правят?

Събират на едно място инициативите, което улеснява процеса на търсене на кампаниите. Помагат на организациите да са ясни, точни и конкретни, като работят в посока приемане на концепцията за доброволчеството в обществото. Подпомагат културни, спортни, музикални фестивали.

Павел Кунчев

Павел Кунчев

В момента работят с гимназисти и студенти по Програма за създаване на доброволчески клубове, която ще има работещ механизъм до края на 2015 година (в поне 20 места в страната). Така продължават да събират млади хора, които никога не са се познавали и всичко е станало неформално.

Споделят един поглед към света и засега се получава – правят го по-добър.

Павел Кунчев ще отКЛЮЧи промяната чрез споделяне в събота (18 април) на сцената на Модерен театър в София. Той ще отговори на въпросите: Защо и как ти помага това да се интересуваш от повече неща, които не са в твоята професионална област? Как доброволчеството е един добър начин да станеш по-добър в това, което правиш, независимо какво е то? Защо това е полезно, смислено и готино?

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress