fbpx
Васил Гурев от УАСО
март 15, 2014
Бойко Благоев на Форум КЛЮЧ-ПЛЮС
Бойко Благоев на Форум КЛЮЧ
април 8, 2014

Деян е едновременно всичко това: социолог, музикант, учител, работи в НПО… Описва се така: „Работя активно и последователно за развитие на гражданското образование и самосъзнание сред младите хора, така че те да разполагат с по-добри условия за успешно реализиране на собствени идейни проекти с цел подобряване на социалните среди, които обитават.“ А всъщност умее да мотивира, да овластява, да разбира и да води 🙂 Това е и неговата мисия от близкото минало в Самоков, където е сред учредителите на местния младежки парламент.

Предстои ни едно пътешествие, така че бързам да отида към него, за да не пресрочим времето. В това пътешествие ще имаме един сподвижник, много важен. Това е така нареченият „социологически подход“. Социолог съм по образование… Преди да се захванем за работа, обаче – ще ми се заедно да обсъдим по какъв начин може да разбираме и осмисляме, не просто промяната… Не ни вълнува тази в растителния свят, не ни вълнува и тази в органичния свят на биологията, а ни интересува „социалната промяна“.

Промяната не е нещо преди нас, отгоре на нас, зад нас… Не е вътре, не е вън. Тя е постоянно случващо се нещо. Историята всъщност е промяна. 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress