fbpx

На първа линия в Турция и последна в България. КЛЮЧ Unplugged с Димитър Христов, пещерен спасител

На първа линия в Турция и последна в България. КЛЮЧ Unplugged с Димитър Христов, пещерен спасител
март 1, 2023
Изборът да избираш – КЛЮЧ Unplugged с Николай Стайков от Антикорупционен фонд и Евгени Димитров от БулФото
март 21, 2023

ТНа 09.03.2023 реализирахме този КЛЮЧ Unplugged на живо в ᗪᗩᗪᗩ ᗷᗩᖇ на улица Георги Бенковски 10 в София и като online излъчване в страницата на Форум КЛЮЧ и НПО портал . Наш гост беше Димитър Христов. Той е пещерен спасител и един от хората, които зарязаха всичко и се включиха в спасителната операция в Турция след земетресенията наскоро.
Темата този път бе свързана със спасяването на човешки живот от хора, които правят това напълно доброволно, от сърце и често напук на държавата ни. Димитър ще е с нас в качеството си на един от неформалните лидери на български доброволчески екип, включил се в претърсването на руините в съсипаните турски градове.

Говорим за:
✅ Какво го е накарало да се занимава с пещерно спасяване, ще разкажем и за случаи, в които той и колегите му са имали възможността да помогнат;
✅ Липсващия закон за доброволчеството и как хора, които искат да помагат в спешни ситуации са поставени пред избор между това и собствената си работа;
✅ Отношението на хората в Турция към българските спасители и за едни двама германски граждани, „осиновени“ от българската група;
✅ За отношението на българската държава, наградите, които се дават впоследствие, но и липсващата подкрепа на време;
✅ и разбира се за мотивацията да бъдеш себе си и да помагаш често напук.
Правим този КЛЮЧ Unplugged с идеята да ви бъдем поне малко от полза, за да се ориентирате кое е правилно, кое - полезно и как бихме могли да бъдем едно малко по-нормално общество.
🎯 Отговори има много и различни, но ние избрахме да се съсредоточим върху тази тема през погледа на госта ни, който е с дългогодишен опит в една от малкото активни организации в областта на намаляването на вредите от употребата на наркотици. Но не, разговорът няма да бъде теоретичен и „научно звучащ“.
Събитието бе излъчено пряко във Фейсбук страниците на Форум КЛЮЧ и НПО портал.

Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Забавно е и е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Какво можем заедно", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и НПО портал и с подкрепата на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg
Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
Екипът зад това събитие бе:
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
Монтаж: Александър Куманов
Видеозаснемане и стрийминг: Радослава Митрова
Социални мрежи: Владимир Станков и Чавдар Островски
При подготовката на това събитие, екипът ни бе подпомогнат от доброволци към Фондация "Четиридесет и две" по линия на Европейски корпус за солидарност и програма Еразъм+. Изказаните мнения и тези в епизода не ангажират Европейската комисия и по никакъв начин не могат да се считат за позиция на ЕК или Програма Еразъм +.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress