fbpx

Къде са фактите в инфодемията? КЛЮЧ Unplugged с участието на Никола Тулечки от factcheck.bg

Къде са фактите в инфодемията? КЛЮЧ Unplugged с Никола Тулечки от FactCheck.bg
март 2, 2022
Технологии за по-успешно учене и интеграция. КЛЮЧ Unplugged с Иван Господинов от Khan Academy
март 22, 2022
Светът не се побърка отново. Войната стана гореща, но тя се води от много време и за съжаление информационният натиск върху хората е силен не от вчера и причинява огромни щети.
ℹ Екипът ни не можеше да остане настрана от случващото се, но тъй като в последните дни инфопотокът изобилства от информация за доброволчески акции и дарителски кампании, които напълно подкрепяме, решихме да обърнем внимание именно на хората, които се опитват да отсеят истината от лъжите и пропагандата.
Повече за factcheck.bg
📯 На 09 март реализирахме поредния КЛЮЧ Unplugged с участието на Никола Тулечки от Factcheck.bg и Сдружение Данни за добро.
📋 Ето част от темите за които ставаше дума:
☑ Как да използваме ресурсите на FactCheck.bg
☑ Как да отсяваме истината от лъжата и да запазим трезвия си поглед към нещата
☑ Как се развива една фалшива новина -- къде започва, какво се случва и как достига до нас
☑ Как работи пропагандата и какво е хибридна война
☑ Как да проверяваме лесно източниците си -- има ли инструменти за това
☑ Какви и колко човека се борят с инфодемията в Сдружение Данни за добро и FactCheck.bg
☑ Как можем да се включим
🔔 В една демокрация решенията се взимат от хората на избори, взимат се от хора, които се притесняват за мусаката, за еврото, за киселото мляко и зелената сделка, за много неща, докато голямата картина остава встрани. В този КЛЮЧ Unplugged ще се опитаме да се съсредоточим именно върху тази голяма картина.
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Забавно е и е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Какво можем заедно", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и НПО портал и с подкрепата на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg
Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
Екипът зад това събитие бе:
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
Монтаж: Александър Куманов
Видеозаснемане и стрийминг: Милена Захариева
Социални мрежи: Владимир Станков и Чавдар Островски
При подготовката на това събитие, екипът ни бе подпомогнат от доброволци към Фондация "Четиридесет и две" по линия на Европейски корпус за солидарност и програма Еразъм+. Изказаните мнения и тези в епизода не ангажират Европейската комисия и по никакъв начин не могат да се считат за позиция на ЕК или Програма Еразъм +.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress