fbpx
Следващият КЛЮЧ в София – 09 април 2016!
декември 5, 2015
Дарик радио: Задава се 10-то юбилейно издание на Форум КЛЮЧ
февруари 11, 2016

„Някой трябва да направи нещо!“ – възкликваме и роптаем почти ежедневно. За улиците, за политиците, за детските градини, за съдебната система, за уличните кучета. Този някой, обаче, обикновено е някой друг, а нещото е нещо, което не засяга всички ни. През 2012 година на сцената (буквално) излезе смело едно събитие, което и до ден днешен цели да ни показва, че всички тези „неща“ ни засягат, че хем „трябва“, хем наистина „се“ прави нещо и примерите за това са много. Форум КЛЮЧ.

Форум КЛЮЧ октомври 2014 г.

Форум КЛЮЧ октомври 2014 г.

До този момент 76 души застанаха пред вас, за да разкрият мъничко от борбата си за каузи, за да ви дадат да надникнете как защитават права, как работят за социална справедливост, опазване на околната среда, прилагането на ефективни политики. От дума на дума, от презентация на презентация, те показаха, че са моторът, който задвижва гражданското общество.

Ако КЛЮЧарите са моторът, кое е горивото? Това е надеждата, че можем да живеем по-добре, можем да бъдем по-добри, можем и зависи от нас. Въпреки ограниченията, държавата и стереотипите. Или благодарение на тях. Зарежда ни чувството, че държим съдбите си, случваме ги със собствени усилия, не зависим от определени интереси, кръгове, точки или запетайки и спасяваме мечтите си именно от тях. С бормашина, ако трябва, за да могат мечтите ни отново да се реят в открития космос.

Георги и Димана от Кино Космос

Георги и Димана от Кино Космос

Зарежда ни възможността да даряваме време, усмивки и усилия в каузи, на които вярваме, както и неща, за които ни е грижа и които се нуждаят от нашите грижи. Като нов приют за кучета, създаден от всеотдайни доброволци, който е не само спасение, но и възможност за животните да намерят своите стопани и домашен уют. Зарежда ни силата, че сме много и действаме заедно. Помагаме си в трудностите, споделяме общи ценности и създаваме собствената си реалност. Търсим решения на проблемите, отбелязваме победи в борбата за живота.

Стела Райчева от Анимал Рескю София на Форум КЛЮЧ.NET

Стела Райчева от Анимал Рескю София на Форум КЛЮЧ.NET

От лична, каузата ни се превръща в обща, а от обща – в лична. Подкрепяме развитието на идеите и виждаме как заживяват свой живот. От кандидатурата до дългоочакваната щастливата 2017 г. като годината на Варна – Европейска младежка столица. От идеята за създаването и първите стъпки на Младежки парламент в Самоков през 2014 г. до предстоящото им самостоятелно участие като утвърдени носители на промяната за градa.

Деян Петров (Младежки парламент Самоков) на Форум КЛЮЧ

Деян Петров (Младежки парламент Самоков) на Форум КЛЮЧ

Хората с идеи и хората с мечти. Цяла вселена от микросветове, заради които си струва да се борим всеки ден. Срещу стереотипите и ограниченията. Въпреки времето, мястото и събитията. На инат. Елате на 9 април в Независим (бивш Модерен) театър, за да откриваме заедно микросветовете около себе си. Форум КЛЮЧ Напук!

Пълната информация – скоро и на страницата на събитието!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress