fbpx
Александър Миланов
януари 15, 2020
Маргарит Ралев
януари 15, 2020

Илияна Стоилова - млада дама с множество таланти и неспирен ентусиазъм за приключения. Занимава се активно с водни спортове и е основател на сърф училище Акаша, откъдето се ражда и идеята за социалната инициатива за чисто Черно море – WIND2WIN

Заедно с Йоан Колев, през 2018 година изминаха предизвикателните 300 км по вода с уиндсърф, за да насочат общественото внимание върху замърсяването с пластмасови отпадъци.

Наскоро излезе и филма към предизвикателството -„Море на вятъра“ където тя е един от главните герои, които ни разказват за проблема в наши води. Илияна е един неспирен генератор на идеи, които претворява в реалността и в Ателие Трион, студио за up-cycling дизайн. През миналата година бе номинирана за „Жена на Годината“ на списание Грация, категория „Общество“, а заедно с Йоан Колев за „Будител на Годината“ на БНР Радио.

Илияна:

Морето, усещам като дом, a чрез екстремните водни спортове мога да изразя и себе си. Няма друго място, на което да се чувствам толкова в свои води и да изпитвам такава хармония с околния свят. За мен опазването на околната среда е отговорност на всяка отделна личност, а личния пример може да доведе до промяна в нагласите. Природата ни е дала всичко, за да развием себе си и да създадем нашата цивилизация. Определението „разумен човек“ трябва да бъде заслужено и да бъдем отговорни за баланса в природната среда.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress