fbpx
Илияна Стоилова
януари 15, 2020
Ния Петрова
януари 15, 2020

Маргарит (Mark) Ралев е дизайнер, дигитален предприемач и преподавател. Започва да работи по платени проекти още в гимназията, но веднага след като записва специалност Инженерен дизайн в Техническия университет в София, създава бранд дизайн студио Ralev.com (2004г.), което е основната му дейност и където понастоящем е арт директор.

Голямата му страст е лого дизайна и визуалната комуникация. Като един истински мултидисциплинарен дизайнер, който е в индустрията от много време - той се занимава също с уеб дизайн, дигитална ползваемост, анимация, фотография и реклама.

Изобретател е на иновативната физическа игрова система за малки и големи - GEMJI.com, която направи своята премиера в Германия в края на 2019г.

В България е двигател на социални промени основно чрез своята Фондация и Общност – Българска Дизайн Група (BDG.bg) – най-голямата и активна общност за графичен дизайн в страната. Стартирала през 2007г., към днешна дата тя включва регулярни професионални събития, нетуъркинг, онлайн ресурси, менторска програма, про боно дизайн модул и други инициативи.

Маргарит е водещ лектор и в програмата SoftUni Creative.

Вдъхновението си черпи от книгите, филмите, семейството, моторите и своите пътувания.

Вярва, че съществуват поне 50 начина, по които можеш да направиш едно нещо. Старае се да търси най-добрия.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress