fbpx

Доброволно или доброзорно кръводаряване. КЛЮЧ Unplugged със Стефка Попова-Лазарова от БОДК

Защита на правата на хората с аутизъм в България. КЛЮЧ Unplugged с Кристина Николаева
юни 23, 2022
Доброволно или доброзорно кръводаряване. КЛЮЧ Unplugged със Стефка Попова-Лазарова от БОДК
юли 29, 2022

На 26 юли от 16.00 ч. ще направим поредният КЛЮЧ Unplugged с участието на Стефка Попова-Лазарова от Българска организация за доброволно кръводаряване. Събитието ще е с излъчване пряко в страницата на Форум КЛЮЧ, страницата @42training и страницата на НПО портал..

Кога?

На 26 юли от 16.00 ч.

Къде?


Пряко в страницата на Форум КЛЮЧ

Пряко в страницата на 42training

Пряко в страницата на НПО портал

Повече за организацията Българска организация за доброволно кръводаряване можете да видите тук: БОДК.

На 26.07.2022 от 16 ч. ще сме online в страницата на Форум КЛЮЧ и НПО портал. Ще отговаряме и на ваши въпроси, свързани с темата. ℹ Ще говорим за кръводаряването и проблемите пред него в България, за възможни решения и за това как една гражданска инициатива помага повече за намирането на донори, които доброволно да даряват кръв, отколкото често оскъдните усилия на държавата.
Ще търсим отговори на въпроси като:
✅ Какво точно не е наред в обществото и как можем да го оправим?
✅ Защо са толкова малко кръводарителите?
✅ Какво е важно да знаем , когато изпаднем в ситуация, когато се налага да търсим донори?
✅ Какво мотивира хора като Стефка и колегите й в БОДК да продължават да се борят за каузата?
✅ Защо плащането за намиране на кръводарители е рисково?
✅ Какви са особеностите на процеса по кръводаряване и съхранение на кръв, които е важно да бъдат разяснени на обществото?

‼ Ще отговорим и на максимално много от вашите въпроси в чата ‼

🔔 В една демокрация от хората зависи много, хората могат да вървят напред само ЗАЕДНО. Затова и ние се опитваме да намерим отговор на въпроса – Какво можем ЗАЕДНО. В този КЛЮЧ Unplugged ще се опитаме да се съсредоточим именно върху тази голяма картина.
‼ Внимание! Голямо ВНИМАНИЕ!!! За активни участници със задаване на въпроси и коментари по време на лайва - ще има награди. Сред тях отново ще има от така страхотните книжки "Котаракът Бойда и Доброто Хрумване".

Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Събитието ще е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Каузи с глас и лице", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и с подкрепата на Фонд Активни граждани www.activecitizensfund.bg


Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress