fbpx

Как да говорим с радикализирани хора? КЛЮЧ Unplugged със Слави Стоев от Естествен Интелект

Как да говорим с радикализирани хора? КЛЮЧ Unplugged със Слави Стоев от Естествен Интелект
април 5, 2022
Къде ще му излезе краят на ЗАВИСИМОСТИТЕ? КЛЮЧ Unplugged с Юлия Георгиева
май 20, 2022
Това издание на КЛЮЧ Unplugged бе със Слави Стиев, психолог и консултант организационно развитие.
Слави е водещ и на подкаста Естествен интелект в мрежата на Говори ѝнтернет
ℹ Покрай COVID-19 пандемията и сега около последните събития в Украйна твърде често ни се налага да обясняваме защо заемаме дадена позиция, но тези разговори са откровено трудни и нерядко са все едно „между глухи“. В гражданския сектор се сблъскахме с това още при полемиката около Стратегията за закрила на детето и опитите ни да окажем натиск за намаляване на насилието над жени година по-късно.
Ето защо направихме този КЛЮЧ Unplugged с идеята да ви бъдем поне малко от полза в споровете с радикализирани хора.
В разговора със Слави Стоев търсихме отговори на въпроси като:
✅ С кого си заслужава да спорим?
✅ Как се води такъв разговор – аргументи, подход, оценка на ситуации?
✅ Как да не се радикализираме самите ние в опита си да отстояваме позиции?
✅ Как да запазим все пак поне малко от усещането си за общност?
✅ Как да запазим собственото си усещане за смисъл?
🎯 Отговори има много и различни, но ние избрахме да се съсредоточим върху тази тема през погледа на госта ни, който е с дългогодишен опит като психолог.
📋 Това пряко видеоизлъчване се реализира на 12 април 2022 г. с участието на Слави Стоев, организационен психолог и водещ в подкаста Естествен Интелект и бе пряко във Фейсбук страниците на Форум КЛЮЧ, 42training и НПО портал.
🔔 В една демокрация от хората зависи много, хората могат да вървят напред само ЗАЕДНО. Затова и ние се опитваме да намерим отговор на въпроса – Какво можем ЗАЕДНО. В този КЛЮЧ Unplugged ще се опитаме да се съсредоточим именно върху тази голяма картина.
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Забавно е и е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Какво можем заедно", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и НПО портал и с подкрепата на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg
Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
Екипът зад това събитие бе:
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
Монтаж: Александър Куманов
Видеозаснемане и стрийминг: Милена Захариева
Социални мрежи: Владимир Станков и Чавдар Островски
При подготовката на това събитие, екипът ни бе подпомогнат от доброволци към Фондация "Четиридесет и две" по линия на Европейски корпус за солидарност и програма Еразъм+. Изказаните мнения и тези в епизода не ангажират Европейската комисия и по никакъв начин не могат да се считат за позиция на ЕК или Програма Еразъм +.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress