fbpx

Как да говорим с радикализирани хора? КЛЮЧ Unplugged със Слави Стоев от Естествен Интелект

Технологии за по-успешно учене и интеграция. КЛЮЧ Unplugged с Иван Господинов от Khan Academy на български
март 31, 2022
Как да говорим с радикализирани хора? КЛЮЧ Unplugged със Слави Стоев от Естествен Интелект
април 15, 2022

На 12 април от 19.00 ч. ще направим поредният КЛЮЧ Unplugged с участието на Слави Стоев, водещ в подкаста Естествен интелект. Събитието ще е с излъчване пряко в страницата на Форум КЛЮЧ, страницата @42training и страницата на НПО портал..

Кога?

На 12 април от 19.00 ч.

Къде?


Пряко в страницата на Форум КЛЮЧ

Пряко в страницата на 42training

Пряко в страницата на НПО портал

Повече за Естествен интелект можете да видите тук: https://open.spotify.com/show/0SbzQSIWLpXhRGhUQMSTjh?si=361c17412d604134

ℹ Покрай Ковид пандемията и сега около последните събития в Украйна твърде често ни се налага да обясняваме защо заемаме дадена позиция, но тези разговори са откровено трудни и нерядко са все едно „между глухи“. В гражданския сектор се сблъскахме с това още при полемиката около Стратегията за закрила на детето и опитите ни да окажем натиск за намаляване на насилието над жени година по-късно.
Ето защо ще направим този КЛЮЧ Unplugged с идеята да ви бъдем поне малко от полза в споровете с радикализирани хора.
Ще търсим отговори на въпроси като:
✅ С кого си заслужава да спорим?
✅ Как се води такъв разговор – аргументи, подход, оценка на ситуации?
✅ Как да не се радикализираме самите ние в опита си да отстояваме позиции?
✅ Как да запазим все пак поне малко от усещането си за общност?
✅ Как да запазим собственото си усещане за смисъл?
🎯 Отговори има много и различни, но ние избрахме да се съсредоточим върху тази тема през погледа на госта ни, който е с дългогодишен опит като психолог. Но не, разговорът няма да бъде теоретичен и „научно звучащ“.

🔔 В една демокрация от хората зависи много, хората могат да вървят напред само ЗАЕДНО. Затова и ние се опитваме да намерим отговор на въпроса – Какво можем ЗАЕДНО. В този КЛЮЧ Unplugged ще се опитаме да се съсредоточим именно върху тази голяма картина.
‼ Внимание! Голямо ВНИМАНИЕ!!! За активни участници със задаване на въпроси и коментари по време на лайва - ще има награди. Сред тях отново ще има от така страхотните книжки "Котаракът Бойда и Доброто Хрумване".

Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Събитието ще е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Каузи с глас и лице", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и с подкрепата на Фонд Активни граждани www.activecitizensfund.bg


Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress