fbpx

Защитата на ценности и принципи – КЛЮЧ Unplugged с участието на Кристиян Юлзари, журналист

Защитата на ценности и принципи – КЛЮЧ Unplugged с участието на Кристиян Юлзари, журналист
февруари 7, 2023
На първа линия в Турция и последна в България. КЛЮЧ Unplugged с Димитър Христов, пещерен спасител
март 1, 2023

ТНа 12.02.2023 реализирахме този КЛЮЧ Unplugged като online излъчване в страницата на Форум КЛЮЧ и НПО портал от Студио ЕЛА. Наш гост беше Кристиян Юлзари. Той е млад журналист и името му нашумя покрай темата за това - къде отиват парите по програмите за превенция на зависимости. В момента негови материали излизат в Евронюз, Дневник, част е и от екипа на FactCheck.bg, живее и учи в Русе.
Темата ни е обявена доста общо - за защитата на ценности и принципи, но разговорът е напълно конкретно насочен към работата му като журналист, към сферите, в които се е "разровил" и ефектите за обществото от това, за смисъла от активност, за безхаберието, за злоупотребите и за ролята на младите хора в преодоляването на последствията от това.

Говорим за:
✅ Хазартните зависимости и какво се случва с парите от фонда за предотвратяването им;
✅ За отношението на младите хора към истината, към решаването на проблеми и за стремежа към развитие;
✅ За отношението ни към собственото ни бъдеще и доколко очакванията ни към младите хора са оправдани;
✅ За истината, постистината, за проверката на факти и смисъла да отделяш от времето си за такива каузи;
✅ ... и разбира се за изборите, които правим всеки ден, а имат отношение към живота ни дългосрочно.;
Правим този КЛЮЧ Unplugged с идеята да ви бъдем поне малко от полза, за да се ориентирате кое е правилно, кое - полезно и как бихме могли да бъдем едно малко по-нормално общество.
🎯 Отговори има много и различни, но ние избрахме да се съсредоточим върху тази тема през погледа на госта ни, който е с дългогодишен опит в една от малкото активни организации в областта на намаляването на вредите от употребата на наркотици. Но не, разговорът няма да бъде теоретичен и „научно звучащ“.
Събитието бе излъчено пряко във Фейсбук страниците на Форум КЛЮЧ и НПО портал.

Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
За тези от вас, които не са наясно какво се случва на КЛЮЧ Unplugged - това е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост.
Забавно е и е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата, от плът и кръв.
Това събитие е част от проект "Какво можем заедно", реализиран от Фондация Дарик в партньорство с Фондация "Четиридесет и две" и НПО портал и с подкрепата на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg
Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
Екипът зад това събитие бе:
Водещ: Александър Куманов от Фондация "Четиридесет и две"
Монтаж: Александър Куманов
Видеозаснемане и стрийминг: Радослава Митрова
Социални мрежи: Владимир Станков и Чавдар Островски
При подготовката на това събитие, екипът ни бе подпомогнат от доброволци към Фондация "Четиридесет и две" по линия на Европейски корпус за солидарност и програма Еразъм+. Изказаните мнения и тези в епизода не ангажират Европейската комисия и по никакъв начин не могат да се считат за позиция на ЕК или Програма Еразъм +.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress