fbpx

Колектив „Кино КОСМОС“, Пловдив

Какво Ви очаква около залата на КЛЮЧ?
октомври 16, 2014
Том Хигинс от Ятото
Том Хигинс от Yatoto
октомври 18, 2014

Димана Бикова

Димана Бикова е на 28 години. По професия е архитект и дизайнер, но най-голямата й страст е киното.

Завършва Архитектура в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия, гр.София през 2011г. От 2010 досега работи в сферата на интериорния дизайн. В процес на разработка е и собствена дизайн линия за аксесоари, ръчна изработка.

Успоредно с професията си преследва киното като свое призвание.Следва отблизо световните постижения в киното, а през 2013 прави и своя дебют като асистент – режисьор в документалното кино.

Мисията, в която Димана Бикова разпознавава своите цели, страсти и възможности е спасяването на Кино Космос в гр. Пловдив и връщането му към живот.

Георги Мерджанов

Георги Мерджанов е доброволец – активист, на 27 години, за краткост. Детайлно описание с какво се занимава, едва ли може да се намери някъде на едно място. Може би това е автобиографията му. В момента е доброволец към четири организации. В свободното си време е графичен и уеб дизайнер. Хоби: аналогова фотография.В процес на търсене на „неговата лента”, с надеждата да е черно-бяла. Интересни теми за него са младежка заетост, „право на град” и почти всичко свързано с популяризиране на активното гражданство. Убеден е че социалната промяна започва от самите нас като индивидуалности, завладява семейството, заразява хората в квартала и преминава на общинско, областно, национално…световно ниво, което всъщност е дългосрочен процес, не винаги можещ да бъде видян в един човешки живот, но си заслужава да започнеш.

От началото на 2013г. Димана и Георги са част от Колектив Кино Космос, гр.Пловдив – група млади активисти, водени от желанието си за промяна и участие в развитието на средата, в която живеят.

Димана и Георги участваха на Форум КЛЮЧ – Сподели промяната, 18 октомври 2014 г.

Георги и Димана от Кино Космос

Това, което ни събира, според мен е, че по този начин ние намираме трибуна да изкажем своята позиция. И най-вече да покажем отношение към една ценност, което е оставена да стигне до това състояние, почти до финала си, а ние искаме да я запазим, да насочим вниманието към нея и сме се убедили с годините, че единственият начин е – реални действия. Наше лично участие. Реални действия, дори с подръчни средства…

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress