fbpx
Слави Стоев
януари 15, 2020
Александър Миланов
януари 15, 2020

Полина Паунова е журналист. Занимава се с вътрешната политика (доколкото напоследък има такава) на страната от повече от 12 години. Работила е в редица медии, сред които Mediapool и Дойче Веле.

В момента е в българското бюро на възстановеното като мултимедийна платформа радио "Свободна Европа", където води рубриката "Говори Полина" и политическия подкаст "Превод в ефир". За различни свои материали е носител на журналистически и правозащитни награди.

Няма какво да се лъжем – Полина е драка. Което ще рече, че задава въпроси на властимащите и не мирясва, докато не получи отговор. Ама наистина не мирясва. Тя казва, че някога на това му се е казвало обикновена журналистика. А сега, във време, в което повечето й колеги не питат, свикналите с удобството политици му викат "хейтене".

Най-важната тема за Полина е върховенството на правото. Защото без него няма нищо.

Смята, че хората трябва да бъдат учени как да се информират, защото новото оръжие навсякъде е (дез)информацията. Трудните, тежки и на пръв поглед оплетени политически теми могат да бъдат обяснени "по кецове", не е задължително да си дърво, нито за да ги разкажеш, нито за да ги разбереш, казва тя.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress