fbpx
Георги Камов на Форум КЛЮЧ Плюс
март 16, 2013
Стела Райчева: Енимъл Рескю
октомври 26, 2013

Владимир Йончев е главен редактор на сайта OFFNews.bg и форума OFFRoad-Bulgaria.com. Бил е главен редактор на в. „Телеграф“. Преди това е работил в „Новинар“ и в „Стандарт“, където печели наградата „Черноризец Храбър“ за разследване. Завършил е философия в СУ и Класическата гимназия.

Владо участва на Форум КЛЮЧ, ПЛЮС през март 2013 г. в Аула МАКСИМА на УНСС. Темата му бе насочена към самоорганизираните общности в България, както и какво могат да направят хората, когато са заедно и споделят общото желание на помогнат. Примерът бе – членовете ба Offroad форума и реакцията им при наводнението в село Бисер.

Offroad форумът е възникнал преди около 9 години като една съвсем малка общност на група приятели, които си правят по интернет уговорките къде да си карат джипките събота и неделя. И от това каране на джипки събота и неделя те са започнали да се запознават един с друг. Това е голямата разлика между offroabulagria.com и всичките останали форуми, защото форумите са на принципа на анонимност.

Владо Йончев от ОфРоуд Форум на Форум КЛЮЧ-ПЛЮССледващият проблем е, че тази джипка, като се кара offroad, излиза от път и оттам нататък ангажиментът на държавата към тебе свършва. Няма как да дойде пътна помощ, няма как да ти се помогне, въобще нищо не може да се направи. И хората от форума са си основали своя пътна помощ, която се казва „Мобилна спасителна служба“. Когато отидат да карат някъде по баирите и се счупи джипката, единственото, което трябва да направят е, да се всържеш по някакъв начин с форума, там има хора с оборудвани джипове и те тръгват да ти помогнат. Да те извадят от калта, дето се вика…

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress