fbpx

Ашод Дерандонян на Форум КЛЮЧ

проф. Снежина Танковска – Театърът, от който сме част
април 18, 2015
Люба Христова от SoHo на Форум КЛЮЧ
април 18, 2015

Ашод

Ашод работи за каузата на хората с увреден слух в България. Той самият е практически глух и смята, че всички ние заедно можем много. При него се получи обратната интеграция…от почти година е въвлечен в общността на хората с намален слух и разбира, че мястото му е там, за да помага да повишим качеството им на живот в България.

През 2014 г. инициира кампанията „Заслушай се!“

Професионалист е в областта на управление на проекти. Работил е и като финансист, бизнес анализатор, пазарен анализатор, координатор събития и какво ли още не. Казва: „Смея да твърдя, че е време да се отдам на една кауза, която всъщност е свързана с моята съдба“.

Няма значение, важното е, че искам просто да ви поставя в света на тишината, да се поставите на мястото на глухи хора. И да ви разкажа малко повече за предизвикателствата, които стоят пред глухите хора като цяло. Най-вече са свързани с това, че ние нямаме равен достъп до информация и комуникация. Искам искрено да благодаря на организаторите на Форум КЛЮЧ, че направиха всичко възможно всичките материали да бъдат субтитрирани. Замислихте ли се, вие като чуващи хора, че по принцип българските предавания, българските новини, всичко, което е на български език, българските филми, те обикновено не са субтитрирани и няма как хората с увреден слух да се насладят на богатството на тази информация.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress